Van stadssnelweg naar publieke ruimte

Hallo wereld.

Welkom bij WordPress. Dit is je eerste bericht. Pas het aan of verwijder het en start met bloggen.

Noord → Zuid

Vanuit Madou wordt de verkeersstroom naar de Belliardstraat vóór het kruispunt Kunst-Wet gescheiden van de verkeersstroom naar Troon. Het verkeer naar de Belliardstraat houdt links en gebruikt de twee rijstroken in de Kunst-Wettunnel die in een rechte lijn doorlopen naar het kruispunt Belliard (primaire weg). Aan Belliard slaat het verkeer linksaf.

Het verkeer naar Troon houdt rechts en blijft bovengronds, eveneens op twee rijstroken (secundaire weg). Aan het kruispunt Kunst-Wet voegt het verkeer komende uit de Wetstraat richting Troon op deze rijstroken in. Zij lopen in een rechte lijn door naar het kruispunt Belliard. Daar kan dan enkel rechtdoor worden gereden.

Zuid → Noord

Aan het kruispunt Belliard kan het verkeer vanuit Troon (secundaire weg) rechtdoor richting Kunst-Wet of rechtsaf naar de Belliardstraat. Twee rijstroken gaan richting Kunst-Wet. Vóór de Kunst-Wettunnel splitsen de twee rijstroken: het verkeer naar Madou houdt links, rijdt door de Kunst-Wettunnel en voegt zich ten noorden daarvan bij het verkeer komende van de Wetstraat. Verkeer naar de Wetstraat (richting Centraal Station) houdt rechts, blijft bovengronds en slaat aan het kruispunt Kunst-Wet linksaf.