Van stadssnelweg naar publieke ruimte

Voetgangerszone: let’s talk!

Op 22 oktober staat de Brusselse voetgangerszone centraal tijdens een namiddag vol lezingen, ontmoetingen en debatten. Ook KleineRing.be tekent present!

Let's talk!

Geen stedenbouwkundig project dat de laatste jaren in Brussel tot zo’n verhit debat leidde als de aanleg van de voetgangerszone. De standpunten zijn verdeeld. Ze zijn ofwel gebaseerd op persoonlijke ervaringen, bevragingen, soms ook op rekenwerk of degelijk studiewerk. De voetgangerszone leeft, maar niet zelden ontbreekt de basis voor een goed gesprek: een gezonde dosis vertrouwen en… objectieve gegevens. Nochtans zijn er al veel verzameld. Tijd om die allemaal samen te brengen en het debat op een niveau hoger te tillen! Dus: let’s talk (about the piétonnier)!

In verschillende tussenkomsten zullen de effecten van de voetgangerszone op de Kleine Ring en de relatie tussen beide aan bod komen. Kan een autoluw stadscentrum wel zonder zijn Kleine Ring? En is de visie van KleineRing.be wel verenigbaar met het voetgangersproject? Dit en veel meer kom je te weten op 22 oktober in de Beursschouwburg.

Wanneer? Zaterdag 22 oktober, 12u00-19u30
Waar? Beursschouwburg, A. Ortsstraat 20-28, 1000 Brussel

Toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht! Klik hier (website Beursschouwburg).

Meer info vind je op de website van BRAL en op de Facebook-pagina.